Strict Standards: Declaration of p_hidetext::execute() should be compatible with cmsPlugin::execute() in /var/www/u8149992/data/www/blagovestnik.su/plugins/p_hidetext/plugin.php on line 0

Strict Standards: Declaration of p_one_button::execute() should be compatible with cmsPlugin::execute() in /var/www/u8149992/data/www/blagovestnik.su/plugins/p_one_button/plugin.php on line 0

Сокращенное Утреннее и Вечернее молитвенное правило для мiрян

Автор:
Опубликовано: 1740 дней назад (18 сентября 2012)
Рубрика: Без рубрики
0
Голосов: 0
Начальная молитва
Во Имя Отца (при сих словах начинаем творить Крестное Знамение**: полагаем персты на лобъ), и Сына (на чрево), и Святаго (на правое плечо) Духа (на левое плечо). Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Хвалебная песнь Господу Богу
Слава Теб, Боже нашъ, Слава Теб.

Тропарь Пасхи
Христос Воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущим во гробехъ живот даровав. (Трижды)

Ангельская песнь Пресвятой Троице
Святый Боже, Святый Крпкiй, Святый Безсмертный, помилуй насъ. (Трижды)

Малое славословие Пресвятой Троице
Слава Отцу (творим Крестное Знамение*: полагаем персты на лобъ), и Сыну (на чрево), и Святому (на правое плечо) Духу (на левое плечо), и нын, и присно, и во вки вковъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)
* Когда поминается Имя Пресвятой Троицы: "Отца, и Сына, и Святого Духа" ОБЯЗАТЕЛЬНО подобает творить Крестное Знамение.

Молитва Пресвятой Троице
Пресвятая Троице, помилуй насъ; Господи, очисти грхи наша; Владыко, прости беззаконiя наша; Святый, посети и исцли немощи наша, Имене Твоего ради.

Господи, помилуй. (Трижды)

Малое славословие Пресвятой Троице
Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и нын, и присно, и во вки вковъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Молитва ЦАРЯ ЦАРЕЙ Господа нашего Иисуса Христа
Отче нашъ, Иже еси на Небесхъ! Да святится Имя Твое; да прiидетъ Царствiе Твое; да будетъ Воля Твоя, яко на Небеси, и на земли; хлбъ нашъ насущный даждь намъ днесь; и остави намъ долги наша, яко и мы оставляемъ должникомъ нашимъ; и не введи насъ во искушеніе, но избави насъ отъ лукаваго; яко Твое есть Царствіе, и Сила, и Слава во вки. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Молитва Святого Благовернаго ИМПЕРАТОРА Юстиниана Великого
Единородный Сыне и Слове Божій, безсмертенъ сый, и изволивый спасенія нашего ради воплотитися отъ Святыя Богородицы, и Приснодвы Маріи, непреложно вочеловечивыйся; распныйся же Христе Боже, смертію смерть поправый, Единъ сый Святыя Троицы, спрославляемый Отцу, и Сыну и Святому Духу спаси насъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Молитва Святому Духу
Царю Небесный, Утшителю, Душе Истины, Иже везд сый и вся исполняй, Сокровище Благихъ и Жизни Подателю, прiиди и вселися въ ны, и очисти ны отъ всякiя скверны, и спаси, Блаже, души наша. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)
цеплёнков александр VS новообрядцы | Бог с человеком соединился через ум
0 # 6 октября 2012 в 18:43 0
ПРАВОСЛАВНЫЙ СИМВОЛ ВЕРЫ
Врую во Единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца Небу и земли, видимымъ же всмъ и невидимымъ. И во Единаго Господа Iисуса Хрiста, Сына Божiя, Еди¬нороднаго, Иже отъ Отца рожденнаго прежде всхъ вкъ; Свта отъ Свта, Бога Истинна отъ Бога Истинна, рожденна, не сотворенна, Единосущна Отцу, Имже вся быша; насъ ради чело¬вкъ, и нашего ради спасенiя сшедшаго съ Небесъ, и воплотившагося отъ Духа Свята и Марiи Двы, и вочеловч¬шася; распятаго же за ны при Понтiйстмъ Пiлат, и страдавша, и погребенна; и воскресшаго въ третiй день по Писа¬нiемъ; и возшедшаго на Небеса, и сдя¬ща одесную Отца; и паки грядущаго со славою судити живымъ и мертвымъ, Егоже Царствiю не будетъ конца. И въ Духа Святаго, Господа, Животворящаго, Иже отъ Отца исходящаго, Иже со Отцемъ и Сыномъ спокланяема и сславима, глаголавшаго Пророки. Во Едину, Святую, Соборную и Апос¬тольскую Церковь. Исповдую едино Крещенiе во оставле¬нiе грховъ. Чаю Воскресенiя мертвыхъ и Жизни Будущаго Вка. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Тропарь Кресту Христову
Спаси, Господи, люди Твоя, и блогослови достоянiе Твое, побды Благоврному IМПЕ¬РАТОРУ нашему (ЕГОЖЕ имя Госпо¬ди, Ты, вси) на сопротивныя даруя, и Твое сохраняя Крстомъ Твоимъ Жительство. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

РУССКИЙ СИМВОЛ ВЕРЫ
Врую, Господи, въ Православное Царское Самодержавiе, Духомъ Святымъ Твоимъ клятвенно утвержднное на вчныя времена Освященнымъ Соборомъ и Русскимъ Народомъ, для мира и благоденствiя Отечества нашего, и для спасенiя души, какъ учили о томъ же и вси Святіи Угодницы Божiи Русскiе послднихъ вковъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)
0 # 14 октября 2012 в 10:21 0
Тропарь Пресвятй Богородиц
Богородице Дво, радуйся! Благодатная Марiе, Господь съ Тобою; благословенна Ты въ женахъ и благословенъ Плодъ Чрева Твоего, яко Спаса родила еси душъ нашихъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Тропарь Святому Царю искупителю НIКОЛАЮ АЛЕКСАНДРОВИЧУ
Жертв Хрiстовй въ подобiе, яко агнецъ непорочный, волею полагае-шися во искупленiе Соборнаго грха измны Богоизбраннаго Народа Русскаго, Царству въ себ раздльвшмуся въ себже даруеши исцленiе. О Cвятый Царю искупитлю Нiколае Великiй! Страданiя твоя крестная славимъ, ими бо Царствiе Русское воскрешается во Славу Царя Бога Небеснаго, и во спасенiе душъ нашихъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Тропарь Небеснымъ Силамъ
Небесныхъ Воинствъ Архистратизи; Серафимы, Херувимы, Престоли; Господствія, Силы и Власти; Начала, Архангели и Ангели, славящiе Господа, молимъ васъ присно мы недостойнiи, да вашими молитвами оградите насъ кровомъ крилъ невещественныя вашея славы, сохраняюще ны припадающихъ прилжно и вопiющихъ: отъ бдъ избавите ны, яко служители Господа Бога Силъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Тропарь всем Святым
Благоврнiи Праотцы, Царіе и Князіе; Пророцы и Апостоли, Святитли и Мученцы, Преподобнiи и Блаженніи, Безсребренницы и Правд¬нiи; и вси Святiи, добр подвигъ совер¬шившiи и Вру соблюдшiи, дерзно¬венiе имуще ко Спасу, о насъ Того, яко Блага, молите спастися, молимся, душамъ нашимъ. Аминь. (Крестное знамение и поясной поклон)
0 # 7 декабря 2012 в 05:05 0
Молитва к Богу Отцу о воскресении России
Господи, Боже Отче Вседержителю, ради Имени Единороднаго Сына Твоего, Господа нашего Iисуса Христа, и возлюбленнаго Давида, Святаго раба Твоего, потреби отъ насъ вся неистовыя крамолы супостатовъ и Силою Духа Твоего Святаго отверзи Богоизбранному Народу Русскому двери Соборнаго Покаянiя въ грх измны Самодержавнымъ Царямъ изъ Дома Романовыхъ; дабы принесши должное Покаянiе избавитися Отечеству нашему отъ грознаго посщенія Гнва Твоего: ига жидовскаго и прочихъ чашъ бдствій. Вемы Господи, яко сiе есть Попущение и Гнев Твой за отреченiе Россiи отъ Твоего Богопомазанника
Ей Господи Царю, Великий и Многомилостивый, не помяни грховъ нашихъ и беззаконiй великихъ, но ради искупительной жертвы возлюбленнаго Давида, Святаго Царя искупитля НИКОЛАЯ АЛЕКСАНДРОВИЧА Русь Святую во явленiи Хрiста Твоего (т.е. хрiста Господня, Помазанника Божiя-Царя) отъ Соборныя смерти воскреси, и воздвигни рогъ спасенiя Русскаго: даруй намъ Помазанника Своего, Царя Самодержавнаго, и Царство ЕГО Православное, въ щитъ и огражденіе, сохраненіе и спасеніе Церкви Твоей Святй, Богоизбраннаго Народа Русскаго и Государства Россійскаго; да повергнетъ убо Помазанный Давидъ подъ Нози Сына Твоего (т.е. Господа Иисуса Христа) всхъ враговъ Его, Землю Русскую объединитъ, вся ереси, крамолы, раздоры и нестроенiя удалитъ; Правоврiе же, Благочетiе, миръ, тишину, рогъ Православныхъ Хрiстiанъ по всей земли утвердитъ, и подъ Власть Сына Твоего всхъ обратитъ; да прославится убо въ насъ и черезъ насъ Пречестное Имя Всесвятыя, Единосущныя, и Животворящія, и Нераздльныя Троицы: Отца, и Сына, и Святаго Духа; и посрамится лукавый супостатъ; яко Твое есть Царствіе, и Сила, и Слава со Единороднымъ Твоимъ Сыномъ и со Пресвятымъ, и Благимъ и Животворящимъ Твоимъ Духомъ, нын, и присно, и во вки вковъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)
0 # 10 декабря 2012 в 08:32 0
Соборная молитва о живых и усопших
Господи, Iисусе Хрiсте, Сыне и Слове Божiй, ради Имени Твоего Святаго, Силою Четснаго и Животворящего Креста, молитвами Пречистыя и Преблагословенныя Твоея Матре, Святаго Царя искупителя НIКОЛАЯ АЛЕКСАНДРОВИЧА, предстательствы Честныхъ Небесныхъ Силъ Безплотныхъ и всхъ Твоихъ Святыхъ, воздвигни рогъ спасенiя Русскаго: да соберуться и соединяться Силою Твоею все щепки и обломки разбитаго корабля Россiйскаго и воскреснетъ Русь Святая во всей своей крас; и да возвеличится Отчизна наша и возсiяетъ какъ маякъ во тм для всхъ; дымомъ фiміама и молитвъ наполнится, и процвтетъ аки (какъ) Кринъ Небесный; всхъ враговъ Твоихъ въ подножiе Ногъ Твоихъ повергнетъ, царство антихрiста изничтожитъ, Еван¬гелiе Царства по всему мiру провдуетъ и ко Второму, и Славному Пришествiю Твоему міръ приуготовитъ.
Сего ради спаси и помилуй Возлюбленнаго Давида, Святаго Христа Твоего: Благочестивйшего, Самодержавнйшаго, Великаго Государя и Отца нашего ИМПЕРАТОРА (ЕГОЖЕ имя, Господи, Ты вси); Супругу ЕГО Благочестивйшую Государыню Императріцу (еяже имя, Господи, Ты вси); Наслдника ЕГО Благоврнаго Государя Цесаревича и Великого Князя (егоже имя, Господи, Ты вси); Богоизбранный Царствующiй Домъ Романовыхъ; вся Благоврныя Цари и Царицы, Князи и Княгини и родъ ихъ; Святйшiй Правительствующiй Синодъ, Митрополіта нашего (имярекъ)* и Преосвященнейшего (имярекъ); Православное Епiскопство, Пресвитерство, во Хрiсте дiаконство, и причтъ Церковный; весь Монашескiй и Иноческiй Чинъ; Благоврныхъ (т.е. поставленных от Благоверных Царей) Правительствующiй Синклитъ (синклит – это все находящиеся на Государевой Службе), Губернатора нашего (имярекъ)** и господина (если в Монастыре, то: "настоятеля Святыя обители сия") (имярекъ)***; вся начальники и наставнiки, воины и труженники, чада и послушники; и всхъ благочестно за Православную Вру, Царя и Отечество подвизающихся; также ненавидящихъ и обидящихъ насъ, и творящихъ намъ напасти; всхъ коихъ мы безуміемъ своимъ соблазнили и отъ Пути Спасительнаго отвратили, изряднее тхъ къ кому испытываемъ неприязнь; всхъ ближнихъ и сродниковъ нашихъ; всехъ благотворящихъ, упокоевающихъ, милующихъ и питающихъ насъ, и заповедавшихъ намъ недостойнымъ молитеся о нихъ; также плодоносящихъ и добродющихъ во Всечестныхъ Храхъ и Святыхъ Обителяхъ Твоихъ, подвизающихъ, труждающихся, и пребывающихъ на всякомъ месте владычества Славы Твоея; всхъ старцевъ (пожилых людей) и юныхъ (детей), нищихъ и убогихъ (калек), сирыхъ (сирот) и вдовыхъ, сущихъ въ болзнхъ же и
0 # 21 февраля 2013 в 01:59 0
въ печалхъ, бдахъ же и скорбехъ, обстоянiихъ (въ осаде) и плненіихъ, темницахъ же и заточенiихъ; изрядне техъ о комъ некому помолитися, во мрац (мраке) невднія Единаго Истиннаго Бога сущихъ, отступившихъ отъ Православныя Церкви и погибельными ересями ослпленныхъ; [также рабовъ Твоихъ (имярекъ)****,] всхъ ближнихъ и сродниковъ нын зд поминаемыхъ, и всхъ отцевъ, и братiй, и сестръ нашихъ.
Также помяни Господи во Царствіи Твоемъ отъ житiя сего отшедшiя Благочестивйшiя Государи IМПЕРАТОРЫ и Государыни IМПЕРАТРИЦЫ, Благоврныя Цари и Царицы, Князи и Княгини; Православное Епiскопство, Пресвитерство, во Хрiсте дiаконство, и причтъ Церковный; весь Монашескiй и Иноческiй Чинъ; бояры, военачальники, градоначалники, наставники, воины и труженники, чада и послушники; и всхъ благочстно за Православную Вру, Царя и Отечество подвизавшихся; также ненавидвшихъ насъ и творившихъ намъ напасти; всхъ коихъ мы безуміемъ своимъ соблазнили и отъ Пути Спасительнаго отвратили, изряднее тхъ къ кому испытываемъ непріязнь; всхъ благотворившихъ, упокоевавщихъ, миловавщихъ и питавщихъ насъ, и заповедавшихъ намъ недостойнымъ молитеся о нихъ, и всхъ прежде усопших ближнихъ и сродниковъ нашихъ; также плодоносившихъ и добродящихъ во Всечестныхъ Храхъ и Святыхъ Обителяхъ Твоихъ; подвизавщихся м труждавщихся на всякомъ месте величества Славы Твоея; всхъ на поле брани убиенных, в плен сведенных, гладомъ и мразом, наготою и огнем скончавшихся, в водах истопших и в пожарех убиенных, изряднее тех о комъ некому помолитися, отъ житія сего отшедшихъ во мрац невднія Единаго Истиннаго Бога, отступившихъ отъ Православныя Церкви и погибельными ересями ослплнныхъ; [также рабовъ Твоихъ (имярекъ)****,] всхъ прежде почившихъ ближнихъ и сродниковъ нын зд поминаемыхъ, и всхъ усопшихъ отцвъ, и братiй, и сестръ нашихъ.
Да прославится убо въ насъ и черезъ насъ Пречестное и Велеколепое Имя Всесвятыя, Единосущныя, и Животворящія, и Нераздльныя Троицы: Отца, и Сына, и Святаго Духа; и посрамится лукавый супостатъ; яко Твое есть Царствіе, и Сила, и Слава, со Безначальнымъ Твоимъ Отцемъ и со Пресвятымъ Твоимъ Духомъ, нын, и присно, и во вки вковъ. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)

Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и нын, и присно, и во вки вковъ. Аминь.
Аллилуiя, Аллилуiя, Аллилуiя, Слава Теб Боже. (Трижды)
Господи, помилуй. (Трижды)
Господи Благослови на день/сон грядущий. Аминь.(Крестное знамение и поясной поклон)
0 # 4 апреля 2013 в 21:54 0
* Помяни своего Митрополита. В настоящее время в Русской Церкви по факту нет митрополичьих ко-ругов, как того предписывает 34 Апостолькое Правило. Однако, при грядущем Царе сие будет исправлено, и в каждой губернии, наряду с Губернатором будет Митрополит, а наряду с Градоначальниками - Епископы. Тако будет везде истинная Симфония двух РАВНОЧЕСТНЫЙ и РАВНОЗНАЧНЫХ Богоустановлений – Священства и Царства: Сенат – Синод, Губернатор – Митрополит, Градоначальник – Епископ, Начальник – Пресвитер, а над всеми Ими Христос Господень – Богопомазанник-Царь – через Которого Господь дарует долгожданный мiр и благоденствие на земле.
** Помяни начальника своей области, в коей пребываешь в сей момент.
*** Помяни своего непосредственного начальника, под влатсть коего тебя поручил Господь: учащиеся да поминают Ректора/Директора своего учебного заведения, служащии – главного своего местного начальника, трженики – Директора своего предприятия, насельники Монастыря – настоятеля своей Обители, И тако пусть каждый поступает благообразно и по чину во Славу Христа Бога нашего.
**** Открой синодик и помини своих живых/усопших ближних и сродственни-ков. А также всех тех, коих Господь придет тебе на ум (кого вспомнишь) в сию минуту.
 



 
Православие © 2017